”Idrottens hus är ett välkommet komplement”

Norrköpings Gymnastikförening

Norrköping Gymnastikförening grundades 1878 och är i dag den enda av sitt slag som finns kvar i staden. Bara årtalet för med sig en hel del respekt och föreningen står på stadiga fötter med 822 medlemmar som representerar både bredd och topp – från barn, ungdoms- och motionsgymnastik till tricking, freerunning och parkour. Man tävlar främst på regional nivå, men har även en gymnast i bruttotruppen på SM.

Föreningen växer och har dubblats på bara två år. Det gör att klubben behöver kompletterande lokaler.
– Därför behöver vi verkligen Idrottens Hus. Vi använder lokalen för ledarmöten, årsmöten och större samlingar som de egna utrymmena inte fungerar för, säger Ulrik Thelin, föreningens ordförande. 

Föreningen har också kört Vasaloppsträning med ÖIF och gått på utbildningar och workshops som SISU bjuder in till. Faktum är att det händer så mycket positivt i huset att de inte hinner delta i allt de vill.
– Vi försöker verkligen använda oss av Idrottens Hus så mycket vi kan. Det är ett välkommet komplement till oss trångbodda föreningar. Coachningen av SISU är också till stor hjälp. Vi får hjälp med att hitta rätt politiskt när vi behöver bidrag och utbildning. Det är en mycket värdefull kontakt för oss.