”Vi försöker använda oss av Idrottens Hus så mycket vi kan”

NKIK Handboll

Anders Bäckstrand är ordförande i NKIK Handboll, och även ordförande i ett nätverk för handboll.
– I båda positionerna har jag använt mig av Idrottens Hus, framförallt för att ha våra möten där. Vi gillar lokalerna, och här finns all teknisk utrustning som behövs, med till exempel projektor.
– Vi har även ett nära samarbete med SISU, de hjälper oss med i stort sätt alla våra nätverksträffar. SISU finns alltid nära oss, det blir så naturligt med att utöka nätverket i och med att de finns på plats i huset.
Det var också via SISU föreningen först kom i kontakt med Idrottens Hus.
– Vi var där på ett nätverksmöte. Nu är en del av samarbetet att vi försöker hålla utbildning av våra ledare och funktionärer på plats. Vi har haft alla teoridelar i Idrottens Hus, och praktik i en hall.
– Där ser vi över om vi kan lägga praktiken i en närliggande hall vid Idrottens Hus för att kunna använda oss av lokalerna även då. Här finns välutrustat kök för både lunch och fika, det är så smidigt. Än så länge har det varit enkelt att få tillgång till lokalerna, så länge man har lite framförhållning, säger Anders Bäckstrand.

Handbollsklubben NKIK har sitt kansli och sin möteslokal i Sporthallen där ungdomsverksamheten finns.
– Där har vi de flesta styrelsemöten och en hel del föräldramöten. Men samtidigt känner vi att vi inte har samma möjligheter där som på Idrottens Hus. Vi har varit lite rädda för att hålla just föräldramöten i Idrottens Hus eftersom det är en bit bort, men det kan bli en förändring där, avslutar Anders Bäckstrand.